Izkoristite še nekaj prostih terminov v "Srednji in Visoki" sezoni!
Na smučanje z avtodomom za pravo zimsko avanturo - Avtodomi CCC
  • Domov
  • /
  • Novice
  • /
  • Na smučanje z avtodomom za pravo zimsko avanturo

Na smučanje z avtodomom za pravo zimsko avanturo

Na smučanje z avtodomom za pravo zimsko avanturo
05.01.2022

Ste ljubitelji smučanja in se vam zdi smučarska sezona prekratka, da bi obiskali vsa priljubljena smučišča?


Smučanje z avtodomom ima številne prednosti:

- Smučate lahko vsak dan drugje in tako obiščete veliko več smučišč, kot bi jih drugače. To je še posebej zanimivo, če se odpravite na smučarska središča v Avstrijo, Italijo ali Francijo.

- Niste odvisni od vremena in tako ulovite ugodne razmere na smučiščih.

- Z avtodomom ste lahko veliko bolj prilagodljivi. Če vam smučišče ni všeč ali vremenske razmere niso ugodne, lahko kadarkoli spremenite plan in se odpravite drugam. Medtem, ko če rezervirate apartma in naletite na meglen teden, nimate prav veliko izbire.

- Čez dan uživate v smučanju, večere pa preživite v toplem avtodomu in izkoristite skupne trenutke za druženje in družabne igre. In si ogledate mondene vasice in mesta, se sprehodite skozi njih in začutite njihov utrip (Kitzbuhela, Val Gardene, Madonne di Campiglio, …). 

- Parkirate in kampirate lahko v neposredni bližini smučišč. Veliko smučarskih središč ima ob smučiščih poseben prostor namenjen za parkiranje avtodomom (PZA postajališča). Vso smučarsko opremo imate varno shranjeno v prostornih boksih v zadnjem delu avtodoma.

- Je ceneje kot bi bivali v hotelu ali apartmaju (kuhate lahko sami, najem avtodoma izven sezone je cenejši, v avtodomu lahko biva do 6 oseb).

- Smučarske počitnice „v mehurčku“, z bivanjem v udobju lastnega avtodoma.

Če se prvič odpravljate na smučanje z avtodomom vam predlagamo nekaj odličnih idej, kako lahko smučanje in izlete združite v eno in doživite pravo zimsko avanturo v kratkem času.

Z avtodomom v Kranjsko goro

Z avtodomom se odpravite na smučanje v Kranjsko goro. Pod samim smučiščem je urejen PZA Kranjska Gora ali pa se odpravite v kamp Špik, ki je odprt skozi vse leto. Na smučišču Kranjska gora lahko izbirate med kar 18 različnimi smučarskimi progami, ki se razlikujejo po zahtevnosti. 

V 4 ali 5 dnevnem izletu si lahko ogledate tudi Planico, Tamar, jezero Jasna in čudovit naravni izvir Zelenci. Po celodnevnem smučanju se prileže še kopanje ali savnanje. Zapeljete se lahko v bližnji Wellnes Živa na Bledu ali katerega od hotelov, ki nudi tudi wellness ponudbo. 

Če vam vremenske razmere ne dopuščajo, ali si želite preizkusiti še druge smučarske proge, se lahko odpravite z avtodomom tudi na druga slovenska smučišča, ki imajo urejena postajališča za avtodome - PZA. Pri nekaterih se lahko namestite tik ob smučišču. 

Slovenska smučišča z urejenimi postajališči za avtodome – PZA:

  • Smučišče Kope, živahno smučišče nad Slovenj Gradcem. PZA Kope je urejen tik ob smučišču, restavraciji in lokalu, kjer so pogoste zabave. V bližini je tudi wellness center s savnami in jacuzziji.

  • Smučišče Rogla, ki je prava izbira v vseh letnih časih, saj poleg smučanja omogoča tudi številne ostale športne aktivnosti. PZA Rogla je urejeno na samem vrhu Rogle in je bilo v letu 2019 prenovljeno. Redno ga koristijo tudi naše stranke. V bližini je na voljo tudi lepo urejen wellness center z notranjim bazenom, savnami in masažami. 

  • Smučišče Golte se nahaja v bližini Mozirja in predstavlja odlično izhodišče za smučarje, pohodnike in kolesarje. Tik ob spodnji gondolski postaji imajo urejen PZA Golte. V bližini, le 5 km stran, pa se lahko namestite tudi v kampu Menina, ki je odprt čez celo leto. 

  • Smučišče Soriška planina je znano smučišče z dolgoletno tradicijo. Postajališče za avtodome se preuredili v nov kamp Soriška planina, ki se nahaja v neposredni bližini smučišča in je odprt čez celo leto. 

  • Smučišče Mariborsko Pohorje je največji smučarski center v Sloveniji. Uživate lahko na več kot 40 km smučarskih prog, primernih za smučanje vseh težavnostih stopenj. Le 300 metrov od spodnje gondolske postaje se nahaja Kamp Kekec, kjer se lahko namestite z avtodomom v vseh letnih časih. 

  • Smučišče Vogel se nahaja v idiličnem gorskem okolju in je znano družinsko smučišče, kjer uživajo tudi najmlajši smučarji. Z avtodomom se lahko namestite v 10 km oddaljenem Kampu Danica, od koder imajo urejen brezplačen ski avtobusni prevoz do smučišča Vogel, Soriška planina in Senožeti. 

Lahko pa preizkusite smučarske proge še pri naših sosedih.


Z avtodomom na smučanje v Italijo

Odpravite se z avtodomom v Dolomite. Dolomiti so znani kot eno najlepših alpskih gorovij, ki ponujajo številna smučarska doživetja. Zakaj ne bi zimske počitnice preživeli v osrčju Dolomitov, kjer z avtodomom lahko obiščete več smučarskih središč: Sexten (3 Zinnen), Kronplatz in Sella Ronda (Corvara).

Lahko pa se za dan ali dva zapeljete tudi na smučanje v Madonna di Campiglio, znano po luksuznih namestitvah, restavracijah, vinotekah in barih. Privoščite pa si lahko tudi slikovito dopustniško smučanje v dveh državah, z avtodomom na smučanje v Cortina d’Ampezzo, ki leži na meji z Avstrijo. Zaradi idilične pokrajine so tukaj snemali tudi več slavnih hollywoodskih filmov. Pravijo ji tudi kraljica Dolomitov in res je tukaj smučanje nekaj posebnega. Tudi brez smuči tam lahko doživite pravo zimsko pravljico, polno športnih doživetij, razvajanja in nepozabnih sprehodov.

Skratka z avtodomom imate pravo svobodo izbire. Bivate v neposredni bližini smučišča, si izberete progo, ki vam najbolj ustreza in si privoščite pravo zimsko razvajanje. Za popolni zimski oddih na smučanju v Italiji pa lahko izkoristite postanek še za kratek ogled Benetk.

Z avtodomom na smučanje v Avstrijo

Lahko se odpravite z avtodomom na smučanje v Avstrijo. Priporočamo obisk smučarskega središča Schladming, ki vam nudi tudi nočno smuko na 3 km smučarski progi. Z nakupom povezane smučarske vozovnice se lahko odpravite smučat še v bližni Flachau, ki nudi celovito ponudbo zimskih športov in zabave. Če pa vremenske razmere morda niso ugodne, lahko obiščite še bližnje Terme Amade in si privoščite sproščanje v savnah.

Z avtodomom v Kitzbühel za vse, ki želite okusiti čar in razkošje najbolj mondenega središča v Avstriji. Namestitev v avtodomu bo v tem primeru najcenejša izbira, saj sloves in prestiž kraja nudi tudi najbolj luksuzne avstrijske hotele in apartmaje po luksuznih cenah. Naslednji dan pa se lahko odpravite še na smučišče Zeldin, edino smučišče v Avstriji, ki ima tri vrhove nad 3000 metrov. Ima bogato paleto pokrajin, od ravnih območij do strmih kanjonov. Tukaj se odvijajo tudi Svetovna prvenstva in je zelo priljubljen tudi med profesionalnimi deskarji.

 Najem avtodoma za zimske počitnice - kaj je potrebno vedeti?

Ko se odpravite na smučanje z avtodomom je pomembno, da je avtodom primerno opremljen in pripravljen na zimske razmere. Pri avtodomi CCC redno skrbimo za vzdrževanje vseh avtodomov in jih pripravimo na zimsko sezono.


Vsi naši avtodomi vam omogočajo varno vožnjo in prijetno bivanje tudi v zimski sezoni. Imajo prezračevalni sistem ter dobro izolacijo, tudi v potovalnem delu. Z zmogljivim sistemom plinskega ogrevanja Thruma oz. Webasto, pa vas tudi pri temperaturi -20°C ne bo zeblo. Smuči in "pancerji" pa bodo v ogrevani garaži suhi in topli, pripravljeni za naslednji smučarski dan.

Preverite razpoložljivost naših zimskih avtodomov in si rezervirajte svojega →

E-novice Avtodomi CCC
Želite prejemati ideje za svobodna doživetja z avtodomom, posebnih akcijah in novostih Avtodomi CCC? Prijavite se na naše brezplačne e-novice CCC!