"First Minute" za sezono 2024 - Akcija traja do 15. Aprila - PREVERITE!
5 predlogov za družinski izlet z avtodomom po Sloveniji - Avtodomi CCC
  • Domov
  • /
  • Novice
  • /
  • 5 predlogov za družinski izlet z avtodomom po Sloveniji

5 predlogov za družinski izlet z avtodomom po Sloveniji

5 predlogov za družinski izlet z avtodomom po Sloveniji
22.07.2021

Raziskovanje naše Slovenije z avtodomom

Nekaj prostih dni ali šolske počitnice lahko izkoristite za raziskovanje naše Slovenije. Kako bolje preživeti ta čas, kot da najamete avtodom in pričarate otrokom nepozabno doživetje?

Izlet z avtodomom je že tako prava pustolovščina, kadar pa so zraven še otroci, zahteva nekaj dodatne organizacije in priprav. Za primerno »hišo na kolesih« in nekaj dodatne opreme lahko poskrbimo že pri nas. Na vas pa je le odločitev kam se boste odpravili. Da vam olajšamo še ta del priprav, vam v nadaljevanju podajamo nekaj predlogov.

5 destinacij, kjer lahko z vašo družino raziskujete Slovenijo

1. Raziskovanje Logarske doline – Kamp Menina

Kamp Menina se nahaja v Savinjski dolini, 800 m od glavne ceste Mozirje – Ljubno v kraju Rečica ob Savinji, na levem bregu reke Savinje. Kamp omogoča kampiranje na 200 urejenih parcelah, pri recepciji pa je urejena tudi pralnica in oskrbovalna postaja za avtodome. Kamp je zabaven tudi za otroke, saj imajo veliko otroško igrišče, adrenalinski park, zip-line, mini golf, plezalno steno, poleti pa organizirajo tudi animacijo.

Kamp je odprt je skozi celo leto in je zaradi lokacije zanimiv tudi za smučarje. Od smučišča Golte je oddaljen le 4 km. V poletnih dneh reka Savinja poskrbi za osvežitev, lahko pa se kopate tudi v jezeru znotraj kampa. 

Savinjska dolina je znana po pestri ponudbi naravnih znamenitosti in nešteto možnostih za športne aktivnosti (rafting, vožnja s kajaki po reki Savinji, soteskanje, ribolov, kolesarjenje, …). Priporočamo obisk Logarske doline, Matkovega in Robanovega kota, slapa Rinke, ki je najvišji slap v Sloveniji, botaničnega parka Mozirski gaj, …

Slika je simbolična.

2. Reka Nadiža – Kamp Nadiža

Kamp Nadiža leži na dnu doline, v vasici Podbela, ki je od Kobarida oddaljena 11 kilometrov. Obsega okoli 150 urejenih prostorov za kampiranje vzdolž reke Nadiže. 

Poleti se reka Nadiža dovolj segreje, da je primerna tudi za kopanje. Otroci uživajo pri skokih s skal v manjše tolmune, najmlajši na urejenem otroškem igrišču, malce večji pa na igriščih za košarko, odbojko, mali nogomet, namizni tenis in pri balinanju. 

Priporočamo vam ogled Napoleonovega mostu na Nadiži, kjer se lahko tudi kopate. Skočite pa lahko tudi do Kobarida in si ogledate muzej, slap Kozjak in bunkerje iz prve svetovne vojne. V bližnji okolici se ponuja tudi veliko poti za kolesarjenje in pohodniške izlete. 

3. Reka Kolpa – Kamp Bela krajina – Podzemelj

Kamp Bela krajina – Podzemelj se nahaja v lepem naravnem okolju ob reki Kolpi, takoj za vasjo Podzemelj (cesta Metlika – Črnomelj). Je manjši kamp, ki ima 20 urejenih parcel za avtodome in okoli 70 prostorov za postavitev šotorov.

Reka Kolpa se poleti prijetno segreje in vabi na osvežitev. V kampu je urejeno nabrežje, manjši del je tudi betoniran, na reki pa je postavljen tudi splav. Za otroke so urejena zanimiva igrala, v okviru kampa imajo tudi adrenalinski park z dvema progama. Ena je primerna tudi za otroke starejše od štirih let. V kampu imajo tudi veliko športnih objektov: odbojka na mivki, namizni tenis, mini golf, košarka, mali nogomet, najem električnih koles za kolesarske izlete po okolici. Za bolj aktivno raziskovanje pa lahko najamete SUP desko ali kanu.

Gostje kampa imajo možnost uporabe skupnega kamina in piknik prostora. 

Slika je simbolična.

4. Ogled Postojnske jame z vlakcem in Predjamski grad – Avtokamp Pivka Jama

Avtokamp Pivka jama se nahaja le 4 km od Postojnske jame, svetovno znanega kraškega bisera in dobrih 10 km oddaljenega Predjamskega gradu, ki je vzidan v visoko skalnato steno.

Avtokamp sprejme do 600 obiskovalcev in nudi odprt plavalni in otroški bazen, igrišče za tenis, košarko in odbojko na mivki.

Otroci bodo gotovo komaj čakali, da se odpeljejo z vlakcem na ogled Postojnske jame in si v živo ogledajo kapnike ter spoznajo fascinantno življenje človeških ribic. Jama je odprta skozi vse leto in ima stalno temperaturo 10°C. Kasneje se lahko odpravite na raziskovanje mogočnega Predjamskega gradu. Prijetna okolica ponuja tudi obilo možnosti za pohodništvo, ribolov, jahanje, krajše izlete v bližnje naravne znamenitosti (Rakov Škocjan, Cerkniško jezero, …).

5. Osrčje Julijskih Alp – Kamp Danica, Bohinjska Bistrica

Kamp Danica je urejen tik ob Savi Bohinjski in bližini središča Bohinjske Bistrice. Kamp ima urejenih okoli 200 prostorov za kampiranje. Kamp je odprt skozi celo leto. V njem boste našli zanimivo otroško igrišče, kjer se poleti odvijajo tudi različne otroške delavnice in prireditve. V kampu lahko igrate tenis, košarko in nogomet, omogočajo tudi najem koles in prijavo na adrenalinske športe. Ob kampu je gostom na voljo tudi večnamenska športna dvorana.

Pravo poletno osvežitev si lahko privoščite v Bohinjskem jezeru. V Ribičevem lazu si lahko izposodite kanuje, supe in raziskujete skrite kotičke. V Bohinjski Bistrici si lahko vzamete nekaj časa tudi za osvežitev in igro v šumeči Savi Bohinjski. V primeru slabega vremena priporočamo obisk bližnjega Vodnega parka Bohinj, vodne užitke bodo gotovo veseli otroci.

Bohinjska Bistrica je odlična izhodiščna točka za pohodniške izlete po planinskih in gorskih poteh Julijskih Alp, ogled slapa Savica, izvira Save Bohinjke in drugih kolesarskih izletih.

Slika je simbolična.

Kamorkoli vas bo peljala pot, bo z avtodomom to zagotovo nepozaben družinski izlet, o katerem bodo vaši otroci še dolgo radi pripovedovali svojim prijateljem. In morda boste takšen družinski izlet kmalu tudi ponovili. 

Rezervirajte svoj avtodom že danes →

E-novice Avtodomi CCC
Želite prejemati ideje za svobodna doživetja z avtodomom, posebnih akcijah in novostih Avtodomi CCC? Prijavite se na naše brezplačne e-novice CCC!